namens Kerstwensen.com

 

Home
God, Jezus en Kerst
Fijne feestdagen
Prettige feestdagen
Kerstwensen decoraties
Kerstman plaatjes
Kerst Dinsney plaatjes
Kerst animaties
Kerstgerechten - Kerstrol
Kerstrecepten - Kerstkransjes
Kerst lekkernijen - Pudding
Meer over Kerstmis

  • Het verband tussen Kerst, Jezus, God en de Bijbel

"Want God hield zoveel van de wereld dat Hij zijn enige Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft."  Johannes 3: 16. Prachtige woorden om met Kerst weer tot je te laten doordringen want ze geven precies het doel van het Kerstfeest aan.

Johannes zegt verder in zijn eerste brief: "Liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat Hij ons heeft liefgehad en dat Hij zijn Zoon heeft gezonden als een boeteoffer voor onze zonden."

De innige band van vriendschap is er slechts voor de gelovigen, zijn eigen kinderen. Maar dat God deze wereld liefheeft, betekent volgens de Bijbel wel dat Hij het beste zoekt voor al zijn schepselen. En dat Hij niet wil dat er ook maar één mens verloren gaat. Onze God is een liefdevolle God, omdat Hij wil vergeven en ons voor eeuwig wil behouden. Dat is de roep die nog steeds van het Kerstfeest uitgaat. En daarom zond Hij zijn enige Zoon. Dat is het allermooiste Kerstcadeau dat je open mag maken: redding en eeuwig leven.